Από το Blogger.








.

Συνεργασία ελληνικού Δημοσίου - Εθνικής Τράπεζας - Εκκλησίας για την πώληση του Αστέρα



Όχι μόνο η Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αλλά και η Εκκλησία αναζητά πρόθυμους επενδυτές να συμμετάσχουν στο μεγάλο και πολυσύνθετο project πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης (φωτογραφία) και αξιοποίησης της έκτασης, αφού οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα να γκρεμίσουν τα ξενοδοχεία Arion και Αφροδίτη και να χτίσουν βίλες. 
Η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ) κατέχει συνολική έκταση 182 στρεμμάτων του Αστέρα, στην οποία περιλαμβάνονται τα ξενοδοχεία Arion Resort & Spa και The Westin Athens, καθώς και η παραλία Astir Beach. 
Το ελληνικό Δημόσιο, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ κατέχει 118 στρέμματα στα οποία περιλαμβάνεται το κλειστό εδώ και πέντε περίπου χρόνια ξενοδοχείο Αφροδίτη. 
Πρόσφατα οι δύο ιδιοκτήτες του Αστέρα (ΕΤΕ και ΤΑΙΠΕΔ) υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας με σκοπό την από κοινού εκμετάλλευση του συνόλου των εκτάσεων και ακινήτων του Αστέρα. 
Στο «κόλπο» είναι και η Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία κατέχει γειτονική έκταση 87 στρεμμάτων, στην οποία βρίσκεται το Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης, καθώς είναι εξαιρετικά πιθανό οι επενδυτές που τελικά επιλεγούν από ΕΤΕ και ΤΑΙΠΕΔ να καταλήξουν σε συμφωνία και με την Εκκλησία, οπότε μιλάμε για συνολική έκταση περίπου 400 στρεμμάτων σε ένα από τα πιο προνομιούχα οικόπεδα όλης της Μεσογείου. 
Από το 2006 τη διαχείριση των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Arion Resort & Spa και The Westin Athens, έχει αναλάβει η Starwood, χωρίς όμως ικανοποιητικά αποτελέσματα για την ΕΤΕ, καθώς παρουσίασε ζημιές σε όλες τις τελευταίες χρήσεις από το 2008 ως και το 2011.

Πηγή: www.enet.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013