Από το Blogger.








.

H Aegean «επιτίθεται»...



Φουλ... επίθεση θα παίξει στην καλοκαιρινή θερινή αεροπορική σεζόν η Aegean Airlines, η οποία επενδύει σε νέους διεθνείς προορισμούς, ενώ ενισχύει τα δρομολόγια εξωτερικού προς δημοφιλή ελληνικά νησιά, ποντάροντας στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.  
Η Aegean βάζει πλώρη για νέους προορισμούς (Βαρσοβία, Λυών, Μάντσεστερ και Γενεύη), ενώ επιστρέφει σε πόλεις όπου είχε δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν (Βερολίνο, Βουδαπέστη και Βενετία).
Σίγουρα κερδισμένο από το πρόγραμμα της Aegean θα είναι το αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς εγκαινιάζει συνδέσεις με τη Γενεύη, όπου θα "κονταροχτυπηθεί" με τη Swiss. 
Παράλληλα η Aegean ξεκινά πτήσεις προς αναδυόμενες αγορές, την  πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, που θα συνδέεται με την Αθήνα με δύο πτήσεις ανά εβδομάδα και το Κίεβο, όπου μάλιστα φαίνεται ότι θα πετά μόνη, διότι η ουκρανική Aerosvit κατέθεσε αίτηση χρεοκοπίας. 
Παράλληλα η Aegean θα ξεκινήσει νέα δρομολόγια τόσο για τη Λυών, όσο και για το Μάντσεστερ, διεκδικώντας μερίδιο από την Easy Jet. Επίσης θα εγκαινιάσει πτήσεις από και προς τη Βαρσοβία, εκμεταλλευόμενη το κενό που άφησε πίσω της φεύγοντας η LOT, ενώ θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με Στρασβούργο, Βενετία και Μαδρίτη, στην οποία τελικά παρέμεινε.
Η Aegean θα συνδέσει το Ηράκλειο με Αγία Πετρούπολη, Βρυξέλλες, Ντύσελντορφ, Φραγκφούρτη, Μόσχα, Μόναχο, Παρίσι και Τελ Αβίβ, ενώ τα Χανιά θα έχουν πτήσεις από και προς Μόναχο (μέσω Θεσσαλονίκης).
Η Aegean θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με Ντύσελντορφ, Φραγκφούρτη, Ανόβερο, Λάρνακα, Μιλάνο και Μόσχα. Παράλληλα θα υπάρχουν δρομολόγια προς Μόναχο, Νυρεμβέργη, Παρίσι, Αγία Πετρούπολη, Στουτγάρδη και Τελ Αβίβ. 
Η Aegean θα συνδέσει την Καλαμάτα με Μόσχα, Μόναχο και Στοκχόλμη, την Κέρκυρα με Βρυξέλλες, Μιλάνο, Μόσχα και Ρώμη, ενώ ισχυρή παρουσία θα έχει και στη Ρόδο, την οποία θα συνδέσει με τις Βρυξέλλες, τη Μόσχα, το Μόναχο, την Αγία Πετρούπολη και το Παρίσι (μέσω Θεσσαλονίκης).
Επίσης, άρωμα Ρωσίας θα επιχειρήσει να φέρει τόσο στην Κω, η οποία θα συνδέεται με τη Μόσχα, όσο και στην Αλεξανδρούπολη, που θα αποκτήσει συχνότητα με την Αγία Πετρούπολη.
Επίσης, θα ενισχύσει και την κυπριακή αγορά, συνδέοντας τη Λάρνακα με το Λονδίνο και το Κίεβο.

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013