Από το Blogger.








.

Water Discus: Ξενοδοχείο με θέα… το βυθό!



Ονομάζεται Water Discus (φωτογραφίες) και σύμφωνα με τους επινοητές του αναμένεται να αποτελέσει ένα φουτουριστικό ξενοδοχείο με θέα τη θαλάσσια ζωή στα παράλια του Ντουμπάι. Το «υποβρύχιο» ξενοδοχείο θα αποτελείται από δύο μέρη γιγάντιων δίσκων: το ένα μέρος θα βρίσκεται πάνω από τη θάλασσα, ενώ το δεύτερο θα «προσγειώνεται» στο βυθό.
Η σύνδεση ανάμεσα στους «εξωγήινους» δίσκους θα γίνεται με τη βοήθεια ενός ανελκυστήρα που θα οδηγεί τους θαμώνες στον υποβρύχιο δίσκο, περιμετρικά του οποίου θα υπάρχουν 21 υπερπολυτελείς σουίτες με θέα τη ζωή του βυθού. Ακόμα, χάρη σε έναν ειδικό μηχανισμό ανέλκυσης του υποβρύχιου μέρους του οικοδομήματος που βασίζεται σε τρία πόδια, το ξενοδοχείο θα μπορεί να τα «μαζέψει» και να πάει σε… άλλη παραλία.


Σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες: «To ξενοδοχείο θα διαθέτει 21 σουίτες, ένα υποβρύχιο κέντρο κατάδυσης και ένα μπαρ. Κάθε σουίτα θα προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του βυθού από όσο πιο κοντά μπορούν. Τα δωμάτια θα είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα των επισκεπτών. Θα διαθέτουν μεταξύ άλλων, προηγμένο σύστημα ηχομόνωσης, χοντρές κουρτίνες, όπως και διαφορετικά επίπεδα διαφάνειας στα εξωτερικά τζάμια».

Πηγή: www.tοvima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013