Από το Blogger.








.

"Ανοίγουν" 10.000 θέσεις στον τουρισμό



Δέκα χιλιάδες  θέσεις "ανοίγουν" στις αρχές Ιουνίου 5μηνης επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης και απασχόλησης για νέους ανέργους στον κλάδο του τουρισμού (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία, αεροπορικές εταιρείες, ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρείες γιότινγκ, εταιρείες οργάνωσης εκθέσεων και συνεδρίων, εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων). 
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου των υπουργών Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη. 
Οι συμμετέχοντες θα εισπράττουν μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων 400 ευρώ καθαρά για τις 80 ώρες της θεωρίας και ως επίδομα πρακτικής άσκησης 2.000 ευρώ αν είναι υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 2.300 ευρώ αν είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι και νέες ηλικίας έως 29 ετών. 
Φορείς του προγράμματος είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με το σύστημα «voucher» και οι αιτήσεις, οι οποίες ξεκινούν να υποβάλλονται από σήμερα, θα αξιολογηθούν ηλεκτρονικά με βάσει ειδική μοριοδότηση.
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους του τουριστικού τομέα ηλικίας έως 29 ετών» θα περιλαμβάνεται:

- Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών
- Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν τον τουρισμό διάρκειας 500 ωρών, η οποία  δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 5 μήνες
- Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής καθοδήγησης καταρτιζομένων
- Επιχορήγηση της επιχείρησης που προβαίνει στην πρόσληψη αμέσως μετά τη λήξη της πρακτικής άσκησης. 

Συνολικά θα ωφεληθούν 2.000 απόφοιτοι πανεπιστημίων και ΤΕΙ και 8.000 απόφοιτοι υποχρεωτικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sete-voucher.gr

Πηγή: www.capital.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Παρασκευή 10 Μαΐου 2013