Από το Blogger.








.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου στα 3 - 5 Πηγάδια Νάουσας



Κρίνεται σήμερα η εξέλιξη του πρώτου μεγάλου ορεινού έργου στη χώρα μας με Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), που αφορά στην αναβάθμιση, επέκταση και εκμετάλλευση του Χιονοδρομικού Κέντρου 3 - 5 Πηγάδια (φωτογραφία), για χρονική περίοδο 40 - 45 ετών, κόστους επένδυσης έως και 30 εκατ. ευρώ. 
Ύστερα από δύο παρατάσεις, που ζητήθηκαν από την πλευρά ενδιαφερόμενων εταιρειών, σήμερα λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και από την πλευρά της δημοτικής αρχής της Νάουσας εκφράζεται η ελπίδα πως θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση, τόσο εγχώρια, όσο και ξένα επενδυτικά σχήματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από ρωσικά κεφάλαια. 
Το αναπτυξιακό πλάνο, πάνω στο οποίο βασίστηκε ο παραπάνω διεθνής διαγωνισμός, περιλαμβάνει πλήρη αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού, καθώς και του εξοπλισμού του. Ακόμη θα δημιουργηθούν εγκαταστάσεις φιλοξενίας, ικανές να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητικού και του προπονητικού τουρισμού, ενώ παράλληλα προβλέπεται να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών με ξενώνες, επιπλωμένα διαμερίσματα, ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων έως και κάμπινγκ. 
Το χιονοδρομικό κέντρο των 3 - 5 Πηγαδιών θα μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από 4.300 χιονοδρόμους ημερησίως, το έργο εκτιμάται ότι μπορεί να αποπερατωθεί σε 36 μήνες και θα δημιουργηθούν 135 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας. 

Πηγή: www.imerisia.gr
Φωτογραφία: www.3-5pigadia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 14 Μαΐου 2013