Από το Blogger.

Aφιέρωμα εφημερίδων της Αυστρίας σε Λευκάδα και ΧίοΤις παραλίες της Λευκάδας (φωτογραφία), οι οποίες -όπως σημειώνεται- ανήκουν στις ομορφότερες ολόκληρης της Ευρώπης, εκθειάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung, σε αφιέρωμά της με τίτλο «Λευκάδα: Επίσκεψη στο μαργαριτάρι της Ελλάδας».
Στο αφιέρωμα επισημαίνεται πως οι κάτοικοι υποδέχονται εγκάρδια τους τουρίστες, στους οποίους μεταφέρουν τη χαρά της ζωής που οι ίδιοι χαίρονται, παρά την κρίση η οποία πλήττει και τη Λευκάδα, όχι όμως τόσο όσο την ηπειρωτική Ελλάδα. Τονίζεται ακόμη πως την περασμένη χρονιά όλες οι τουριστικές εγκαταστάσεις στη Λευκάδα ανακαινίστηκαν για να υποδεχθούν τους επισκέπτες, χωρίς να χάσουν τίποτε από το λευκαδίτικο ύφος τους.
Η φιλοξενία των κατοίκων της Χίου, την οποία -όπως γράφει ο αρθρογράφος- δεν φαίνεται να έχουν ανακαλύψει ακόμη οι τουρίστες, προβάλλεται σε σχετικό αφιέρωμα για το νησί του Αιγαίου, που δημοσιεύει, με τίτλο «Η μυρωδιά, το νησί και η μαστίχα», η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, στο οποίο, μεταξύ άλλων, γίνονται αναφορές στο παραδοσιακό προϊόν του νησιού, τη μαστίχα. 
Παρόμοιο αφιέρωμα στη Χίο δημοσιεύει και η εφημερίδα Kleine Zeitung, εξαίροντας τις έντονες μυρωδιές του νησιού από τα οπωροφόρα δέντρα και αποκαλώντας τη μαστίχα «τα δάκρυα της Χίου».

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 21 Μαΐου 2013