Από το Blogger.

Ζάκυνθος: Οι ελλείψεις στις λιμενικές υποδομές για κρουαζιερόπλοια απασχολούν τις τοπικές αρχέςΗ επίσκεψη κλιμακίου εκπροσώπων της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας στη Ζάκυνθο ανέδειξε τις ελλείψεις που υπάρχουν στις λιμενικές εγκαταστάσεις του νησιού για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων, θέμα που απασχολεί αρκετό καιρό τις τοπικές αρχές.
Η αντιπροσωπεία της Ένωσης επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο, στο πλαίσιο περιοδείας στο Ιόνιο και συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του δημάρχου, του λιμενάρχη, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου, με θέμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων, αλλά και των τουριστών που διακινούνται με αυτά.
Οι αρχές του νησιού αναμένουν εδώ και χρόνια την εκπόνηση μιας οριστικής μελέτης λιμενικών έργων για τις ανάγκες των επόμενων δεκαετιών και κυρίαρχο αίτημά τους είναι η δημιουργία μιας προβλήτας υποδοχής κρουαζιερόπλοιων.
Τη Ζάκυνθο επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι περίπου 50 κρουαζιερόπλοια όλων των τύπων και το ενδιαφέρον διαρκώς αυξάνεται. Προς το παρόν οι τουρίστες από τα κρουαζιερόπλοια αποβιβάζονται με βάρκες στο λιμάνι…

Πηγή: www.express.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 16 Μαΐου 2013