Από το Blogger.








.

Dopios.com: Μια "κοινότητα" από ταξιδιώτες και ντόπιους



Η Ιωάννα προσκαλεί τουρίστες στην κουζίνα της, στο Ηράκλειο και τους μαθαίνει να φτιάχνουν καλτσούνια με 15 ευρώ. Στην ίδια πόλη, ο Μάνος ξέρει ποια είναι η καλύτερη ποδηλατοβόλτα. Με 25 ευρώ η Κωνσταντίνα αναλαμβάνει να οργανώσει τη βραδινή έξοδο: Crete by night! 
Η Μάτα από την Αθήνα προτείνει βόλτες στην Καισαριανή, η Φανή οργανώνει βραδιές στα μπουζούκια, ο Βασίλης προτείνει κούρεμα και ξύρισμα σε παραδοσιακό μπαρμπέρικο, ο Μανώλης έχει καταγράψει τα ωραιότερα έργα τέχνης σε τοίχους της Αθήνας και προσφέρεται να μυήσει τους τουρίστες στο ελληνικό street art. 
Τρεις νεαροί Έλληνες και ένας Ινδός δημιούργησαν την ταξιδιωτική πλατφόρμα dopios.com, παρακινώντας τους ντόπιους να επωφεληθούν από το προϊόν που είναι συνυφασμένο με την ελληνική οικονομία: τον τουρισμό. 
Η πλατφόρμα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο και έχει βρει ανταπόκριση από εκατοντάδες τουρίστες οι οποίοι επιθυμούν κάτι παραπάνω από το κλισέ τρίπτυχο, που περιλαμβάνει "ακριβή χωριάτικη - μουσείο - musaka". Μεσολαβεί ώστε οι απαιτητικοί τουρίστες να βρουν τον ιδανικό ντόπιο που είναι πρόθυμος να τους μυήσει στα μυστικά του τόπου του. 
Η ιστοσελίδα προσφέρει δράσεις σε Αθήνα, Σαν Φρανσίσκο και Κρήτη, ενώ το επόμενο διάστημα θα ενταχθούν η Κωνσταντινούπολη και το Λονδίνο. Μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει επεκταθεί στη Θεσσαλονίκη, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου και τη Στερεά Ελλάδα. 
Οι τουρίστες είναι εδώ και όποιος έχει διάθεση και χρόνο επιστρατεύει τα ταλέντα του και προσφέρει υπηρεσίες. Εκτός από το χαρτζιλίκι, είναι και ένας τρόπος για να κάνεις practice στις ξένες γλώσσες. 

Πηγή: www.enet.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2013