Από το Blogger.








.

Ο Πειραιάς «φαβορί» για τον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας (Home Port)



Ο Πειραιάς (φωτογραφία) φαίνεται να προκρίνεται ως υποψήφια τοποθεσία για τη δημιουργία του Home Port, δηλαδή του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί με Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα (ΣΔΙΤ) από το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή που έχει συσταθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία (Υποδομών & Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Τουρισμού), αν και αρχικά εξέταζε για το Home Port τη ζώνη από το Φάληρο και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, φαίνεται πλέον να εστιάζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας για μία σειρά από λόγους.
Ο βασικότερος είναι, όπως φαίνεται, η ανάγκη για τήρηση των ισορροπιών μεταξύ κυβέρνησης, Δήμου Πειραιά και Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), χάριν της οποίας αναζητούνται λύσεις κοινής αποδοχής και αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ο άλλος λόγος είναι η ανάγκη για δημιουργία λιγότερων υποδομών και χρήση υφιστάμενων, που συνεπάγεται μικρότερος κόστος και, ενδεχομένως, μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για το «κυνήγι» που έπεται, προκειμένου να βρεθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει να «τρέξει» το εγχείρημα. 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2013