Από το Blogger.

Κρουαζιέρα και yachting στο 2ο Forum για το θαλάσσιο τουρισμόΤο 2ο φόρουμ για το θαλάσσιο τουρισμό «Posidonia Sea Tourism Forum» θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στο επίκεντρο του φόρουμ θα βρεθεί η σημασία των επενδύσεων στη λιμενική βιομηχανία και οι προοπτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του yachting. 
Ήδη, υπάρχει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από διεθνείς διαχειριστές λιμένων και από εταιρείες κρουαζιέρας και πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη αμερικανικό κονσόρτσιουμ, με επικεφαλής την Carnival Corporation, έχει εκφράσει την επιθυμία για επενδύσεις στη χώρα μας.
Το συνέδριο θα περιλαμβάνει, επίσης, μια ειδικά διαμορφωμένη ενότητα, η οποία αφορά στην ανάπτυξη πωλήσεων και νέων αγορών (source markets), ένα ζήτημα υψίστης σημασίας για τη μελλοντική ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού της περιοχής. Τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο αυτό είναι οι νέες αναδυόμενες αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας, καθώς και οι τρόποι αξιοποίησης του δυναμικού τους.

Πηγή: www.dealnews.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 14 Μαΐου 2013