Από το Blogger.








.

Ρόδος: Αύξηση (και) του εσωτερικού τουρισμού


Η Ρόδος αναδεικνύεται σε πάρα πολύ ελκυστικό προορισμό για αλλοδαπούς και Έλληνες τουρίστες. Το δείχνουν τα στοιχεία για τις τουριστικές αφίξεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.
Συγκεκριμένα αύξηση 21,7% σημείωσε η τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς στο νησί έφτασαν με πτήσεις τσάρτερ συνολικά 140.870 τουρίστες όταν για την ίδια περίοδο πέρυσι ο αριθμός τους δεν είχε ξεπεράσει τους 123.065. 
«Αδυναμία» στη Ρόδο φαίνεται ότι έδειξαν Βρετανοί, Ρώσοι και Γερμανοί, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις εκτιμήσεις των τουριστικών επιχειρηματιών, ότι δηλαδή οι Ρώσοι φέτος θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στον τουρισμό του νησιού. 
Αντίστοιχα καλά όμως πήγε και η κίνηση στον εσωτερικό τουρισμό καθώς και εκεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα καταγράφηκε αύξηση σε ποσοστό 14,88%. Φέτος, επισκέφτηκαν τη Ρόδο το διάστημα από 1 έως 15 Ιουνίου, συνολικά 13.713 άτομα, ενώ πέρυσι είχαν ταξιδέψει μόλις 11.937, γεγονός που δίνει αρκετές ελπίδες για την υπόλοιπη τουριστική περίοδο και για τον εγχώριο τουρισμό.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 25 Ιουνίου 2013