Από το Blogger.








.

Τελεφερίκ θα συνδέσει την παραλία της Θεσσαλονίκης με το Σέιχ - Σου!


Το τελευταίο διάστημα υπήρξε έντονη κινητικότητα στο ζήτημα και ήδη τρεις επιχειρηματίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμπλακούν στο έργο που αφορά στη δημιουργία τελεφερίκ, το οποίο θα ξεκινά από σημείο κοντά στη θάλασσα και θα καταλήγει στο δάσος του Σέιχ - Σου (φωτογραφία).
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το τελεφερίκ θα ξεκινά από σημείο κοντά στη θάλασσα στο κέντρο της πόλης, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα εύρεσης θέσης στάθμευσης των αυτοκινήτων και θα καταλήγει στις παρυφές του δάσους, σε σημείο που δε θα χρειαστεί να κοπούν δέντρα. Τα βαγόνια θα περνούν σε ύψος περίπου δέκα μέτρων από τις ταράτσες των πολυκατοικιών, ενώ θα προτιμηθεί η τροχιά του να απέχει από κατοικημένες περιοχές.
Στόχος του έργου είναι η προσέλκυση περισσότερων τουριστών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα μπορούν να θαυμάζουν τις ομορφιές της πόλης και τα μνημεία της από ψηλά, αλλά και η χρήση του τελεφερίκ από τους Θεσσαλονικείς, προκειμένου να φτάνουν με μεγαλύτερη ευκολία στην Άνω Πόλη.
Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι υπάρχει σημαντική πιθανότητα το έργο να ξεκινήσει μέσα στο 2014 και να ολοκληρωθεί σε διάστημα 4 - 6 μηνών. 

Πηγή: www.egnatiapost.gr
Φωτογραφία: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013