Από το Blogger.

Ικαρία: Αφιέρωμα των Financial Times στο νησί της μακροζωίας


Μετά τους New York Times ήρθε η σειρά των Financial Times να αναφερθούν εκτενώς στην Ικαρία (φωτογραφία), τις ομορφιές της, αλλά και τα μυστήρια που κρύβει το νησί. Ο συντάκτης Chris Moss επισκέφτηκε το νησί και μετέφερε στους αναγνώστες της εφημερίδας τη σπάνια εμπειρία του μέσω ενός οδοιπορικού, συστήνοντας το ανεπιφύλακτα για διακοπές.
Όπως και τόσοι άλλοι ο Moss εντυπωσιάστηκε από την ηρεμία, την απουσία άγχους, τη χαρά και τη γιορτή της ζωής που ξεχειλίζουν στην Ικαρία. Δε μπορούσε φυσικά να μην αναφερθεί στο κύριο χαρακτηριστικό που είναι η μακροζωία των ντόπιων: «Ένας Ικαριώτης είναι 2,5 φορές πιο πιθανό να φτάσει τα 90 χρόνια απ' ότι ένας Αμερικανός, ενώ κατά μέσο όρο οι κάτοικοι ζουν 10 χρόνια περισσότερο απ' οποιονδήποτε Ευρωπαίο», τονίζει εντυπωσιασμένος.
Η μαγεία μπορεί να είναι κρυμμένη στα γονίδια τους, αλλά από την άλλη μπορεί να είναι κάτι σε ότι τρώνε, σε ότι πίνουν ή κάτι στον αέρα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει και τους τουρίστες», γράφει ο Moss, αναζητώντας και αυτός την απάντηση στο μυστικό της μακροζωίας.

Πηγή: www.protothema.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 25 Ιουνίου 2013