Από το Blogger.








.

"Κλείδωσε" η συνεργασία Κ2 Smart Jets - Ελληνικά Υδατοδρόμια


Στην οριστικοποίηση της συνεργασίας προχώρησαν οι εταιρείες K2 Smart Jets - Ελληνικά Υδατοδρόμια με στόχο την εκτέλεση δρομολογίων με υδροπλάνα.
Η ελληνική αεροπορική εταιρεία Κ2 Smart Jets, που λειτουργεί από το 2007 και ειδικεύεται στις πτήσεις VIP με έδρα το αεροδρόμιο της Αθήνας, προχώρησε στην εξαγορά του 50% της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας συνεργασίας τους, οι δύο εταιρείες προχωρούν εντατικά στην υλοποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων τους, με στόχο από τις αρχές της ερχόμενης χρονιάς να προσφέρουν πλέον ολοκληρωμένες υπηρεσίες μετακινήσεων - μεταφορών με υδροπλάνα. Η Ελληνικά Υδατοδρόμια, μετά την ψήφιση του νέου νόμου για τα υδατοδρόμια, έχει ήδη αναλάβει την κατασκευή τεσσάρων υδατοδρομίων (Κέρκυρας, Παξών, Οθωνών, Ερείκουσας) για λογαριασμό του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε συζητήσεις για την κατασκευή και άλλων υδατοδρομίων σε Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Αργοσαρωνικό, Σποράδες κ.λπ.
Επιπλέον η K2 Smart Jets βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων, με την κατασκευαστική εταιρεία Viking Air στον Καναδά για την παραγγελία των πρώτων δύο ελληνικών υδροπλάνων τύπου Twin-Otter DHC-6-400, αξίας 12 εκατ. δολαρίων. 
Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και τη δυνατότητα αγοράς άλλων τεσσάρων αεροσκαφών του ίδιου τύπου. Τα πρώτα δύο υδροπλάνα αναμένεται να παραδοθούν το 2015.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013