Από το Blogger.

Ύμνος στις Κυκλάδες από αυστριακή εφημερίδα


«Τί κοινό έχουν τέσσερα από τα νησιά των Κυκλάδων, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Νάξος και η Πάρος; Ονειρώδεις παραλίες με κρυστάλλινη θάλασσα, όμορφες πόλεις με την τυπική γαλανόλευκη αρχιτεκτονική και καλή προσβασιμότητα με αεροπλάνο ή με πλοίο», υπογραμμίζει η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα Κουρίρ.
Η Σαντορίνη προσφέρει τα ωραιότερα φωτογραφικά μοτίβα της Μεσογείου, αναφέρει το δημοσίευμα με τίτλο: «Τέσσερα ελληνικά νησιά σε τεστ», παραπέμποντας στις ομορφιές του ηφαιστειακού κρατήρα, τα σκαρφαλωμένα στους βράχους κάτασπρα σπίτια και στη μοναδικότητα του ηλιοβασιλέματος.
Για τη Μύκονο επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως κανένα άλλο νησί δεν έχει τόσο όμορφες παραλίες, τόσο ωραία παλιά πόλη, όπως επίσης και τόσο έντονη νυχτερινή ζωή.
Η Νάξος χαρακτηρίζεται «φυσικός παράδεισος», ένα νησί καταπράσινο ακόμη και το καλοκαίρι, όπου συναντά κανείς αγροτικές καλλιέργειες, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για τις Κυκλάδες.
Για την Πάρο, τονίζεται ότι η ιδιαιτερότητά της έγκειται στο γεγονός πως έχει δύο μικρές πόλεις που ανταγωνίζονται για τις ομορφιές τους, την Παροικία με το ναό της Εκατονταπυλιανής και τη Νάουσα με το βενετσιάνικο λιμάνι και τα στενά σοκάκια. Σημειώνεται επίσης ότι το νησί διαθέτει ωραίες, αμμώδεις παραλίες.

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013