Από το Blogger.








.

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Μοντέρνα αισθητική στη νέα ιστοσελίδα του


Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Αθήνας (www.aia.gr) άλλαξε και προσφέρει στους διαδικτυακούς επισκέπτες μία σύγχρονη και φιλική εμπειρία πλοήγησης, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες και προτιμήσεις τους.  
Αφήνοντας πίσω κάθε παραδοσιακό σχεδιασμό, το aia.gr, με νέα αρχιτεκτονική, λιτή δομή και σύγχρονη αντίληψη, εκφράζει το πνεύμα της εποχής που ζητά ευκολία, κινητικότητα, διάδραση και άμεση πληροφορία. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, κάθε μέρα περίπου 9.500 χρήστες (μοναδικοί επισκέπτες / absolute unique visitors, σύμφωνα με τον τεχνικό όρο) επισκέπτονται τη σελίδα του αεροδρομίου της Αθήνας.

Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές που προσφέρει το νέο site:

– Βασισμένο στην τεχνική του «time lapse», ένα πρωτότυπο σχεδιαστικά βίντεο προσφέρει το εικαστικό καλωσόρισμα στον επισκέπτη του site με εικόνες και στιγμές από τη ζωή στο αεροδρόμιο και από τα πολλά «πρόσωπα» της πόλης της Αθήνας, ενώ παράλληλα τον εντάσσει στο λειτουργικό περιβάλλον του νέου www.aia.gr.

– responsive design: Τεχνολογία αιχμής που επιτρέπει την αυτόματη προσαρμογή του site σε διαφορετικές αναλύσεις οθόνης καθώς και στις απαιτήσεις των πλέον σύγχρονων web browsers.

– flight tracker: Παρακολούθηση της πτήσης που ενδιαφέρει το χρήστη, παντού μέσα στο site, καθώς και νέα στοιχεία πλοήγησης στο σκέλος των αφίξεων / αναχωρήσεων.

– Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο (απαιτούμενος χρόνος, δυναμική ενημέρωση για κυκλοφοριακά συμβάντα κ.λπ.), σε πληροφορία αλλά και σε χάρτη.

– Σύντομος οδηγός αεροδρομίου σε επτά ακόμη γλώσσες: Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Αραβικά.

– Εφαρμογή “e-parking” που επιτρέπει την προ-κράτηση στους χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου. 

Πηγές: www.kathimerini.gr, www.aia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013