Από το Blogger.








.

Οι «φυλές» του ελληνικού καλοκαιριού


Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την καλοκαιρινή σεζόν για την Ελλάδα, καθώς ένα εκατομμύριο περισσότερες αεροπορικές θέσεις με προορισμό τη χώρα μας έχουν δεσμευθεί για φέτος σε σχέση με το 2012. 
Σημαντική είναι η αύξηση των κρατήσεων κυρίως από Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Αυστρία και Σκανδιναβία, μονοψήφιο θετικό πρόσημο θα έχουμε στις κρατήσεις από Βρετανία, ενώ σε ανοδική πορεία βρίσκεται και το γερμανικό ενδιαφέρον, το οποίο μπορεί να μη θυμίζει τα ποσοστά του 2011 αλλά αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ αυτά του 2012. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι τη φετινή χρονιά τα ελληνικά νησιά πέρα από τους παραδοσιακούς πελάτες (Βρετανούς, Γερμανούς, Σκανδιναβούς) υποδέχονται ένα κύμα τουριστών από πρώην ανατολικές χώρες, που με επικεφαλής τους Ρώσους δίνουν νέα ώθηση στην τουριστική βιομηχανία. 
Επιπλέον θετικές είναι οι ενδείξεις και στις ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής, καθώς ο ούριος άνεμος που φαίνεται να πνέει φέτος στον τουρισμό άγγιξε και αυτό τον τομέα. Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε πρόσφατα στη μαρίνα του Αλίμου, η οποία παρέπεμπε σε μεγάλο ελληνικό λιμάνι, με τους εκατοντάδες Ρώσους, Γάλλους, Πολωνούς και Γερμανούς να νοικιάζουν σκάφη και να ανοίγουν πανιά για το Αιγαίο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία των επαγγελματιών ενοικίασης σκαφών αναψυχής, υπάρχει αύξηση 15% στη ζήτηση, με τους Ρώσους να αναδεικνύονται στους καλύτερους πελάτες με αύξηση 50%. 

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013