Από το Blogger.








.

Διαδραστικά συστήματα με καινοτόμες εφαρμογές στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου


Οι τεχνολογικές εφαρμογές Creative Crete μέσω των οποίων μπορούν ξένοι και Έλληνες τουρίστες, να δουν πληροφορίες, να φωτογραφηθούν και να απολαύσουν ένα σύντομο εικονικό ταξίδι στο νησί, λειτουργούν από χτες στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης (φωτογραφία) του Ηρακλείου.
Το επόμενο βήμα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, είναι, τα διαδραστικά συστήματα πληροφόρησης - προβολής, να λειτουργήσουν στις μεγάλες πύλες εισόδου του νησιού, αεροδρόμιο Χανίων και τα λιμάνια Ηρακλείου και Σούδας Χανίων κ.α.
Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση έγινε συνδυασμός διαφορετικών τεχνολογιών για να «μπορέσουμε να δώσουμε στον επισκέπτη, σημαντικές πτυχές από την Κρήτη μέσω τεσσάρων διαδραστικών εφαρμογών, που παραπέμπουν στα αξιοθέατα του νησιού, στην ιστορία, τον πολιτισμό, στην παράδοση, στα προϊόντα και στην κρητική διατροφή».
Ο κάθε επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα στους διαδραστικούς πίνακες να φωτογραφηθεί «εικονικά» σε αξιοθέατα του νησιού και να στείλει φωτογραφίες στους φίλους του εκείνη τη στιγμή με e-mail, ή να τις «ανεβάσει» στα κοινωνικά δίκτυα. 

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013