Από το Blogger.








.

Ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε Καβάλα και Αλμυρό


Επεκτείνει σταδιακά το επενδυτικό της πρόγραμμα η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια, η οποία σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις με υδροπλάνα από το 2014 και στο πλαίσιο αυτό την επόμενη εβδομάδα εκπρόσωποι της θα βρεθούν στην Καβάλα, για να συζητήσουν τη δυνατότητα δημιουργίας υδατοδρομίου στο λιμάνι της πόλης.
Έτσι, έχουν ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις με τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας και το σχέδιο προβλέπει να χρησιμοποιηθεί θαλάσσια περιοχή -που είναι χαρακτηρισμένη ως υδατοδρόμιο- έξω από το λιμάνι της πόλης.
Την ίδια στιγμή θετικά απάντησε και ο δήμος Αλμυρού στη Μαγνησία στην πρόταση για δημιουργία υδατοδρομίου από την Ελληνικά Υδατοδρόμια, αλλά και στην υλοποίηση σειράς παράλληλων επενδύσεων για να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας.
Στη συγκεκριμένη περιοχή προτείνεται η ανάπτυξη ενός κεντρικού υδατοδρομίου με εγκαταστάσεις συντήρησης και φύλαξης υδροπλάνων, καθώς και εκμετάλλευση εκτάσεων του δήμου περίπου 2 χλμ. από το αεροδρόμιο της Αγχιάλου. Ο συνδυασμός αεροδρομίου και υδατοδρομίου αναμένεται να δώσει περισσότερες δυνατότητες στους ξένους επισκέπτες για άμεση μετάβαση σε πολλούς νησιώτικους προορισμούς.
Ενδιαφέρον υπάρχει για δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου και πρόσφατα έγινε συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων του δήμου Βόλου, του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και της Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013