Από το Blogger.








.

Επανεκκίνηση του διαγωνισμού για την έκταση στα Αφάντου της Ρόδου



Την επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου (φωτογραφία) στη Ρόδο, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). 
Για την κατάρτιση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του ακινήτου στα Αφάντου, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπόψη τις θέσεις της τοπικής κοινωνίας και τις προτάσεις των δυνητικών επενδυτών, για την κατάρτιση των όρων του νέου διαγωνισμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε μια φάση με την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών να ολοκληρώνεται μέσα στο Νοέμβριο.

Πηγή: www.tovima.gr

Σημείωση e - TRAVEL NEWS: Η έκταση 1.850 περίπου στρεμμάτων, που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο, βρίσκεται σε απόσταση 20 χλμ. από την πόλη της Ρόδου. Η έκταση περιλαμβάνει γήπεδο golf 18 οπών, 450 στρεμμάτων. Ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2012 πρόσφατα ακυρώθηκε, καθώς οι έξι εταιρείες που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον τελικά δεν κατέθεσαν προσφορά θεωρώντας μη ελκυστικούς τους όρους της διαδικασίας. Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο νέος διαγωνισμός θα δίνει τη δυνατότητα κατασκευής μεγαλύτερων ξενοδοχείων και λιγότερων παραθεριστικών (τουριστικών) κατοικιών σε σχέση με το αρχικό σχέδιο.

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013