Από το Blogger.








.

«Το κάμπινγκ είναι τρόπος ζωής!»


Με μειώσεις τιμών και προσφορές, οι ιδιοκτήτες των κάμπινγκ προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.  
«Το κάμπινγκ είναι τρόπος ζωής», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ, Αντώνης Δεληδημητρίου, συμπληρώνοντας: «Εάν θέλετε να φύγετε από το τσιμέντο και να βρεθείτε κοντά στη φύση, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος, τότε επιλέξτε τις διακοπές σας στο κάμπινγκ».
Σύμφωνα με τον κ. Δεληδημητρίου φέτος η κίνηση ξεκίνησε δειλά δειλά. «Πόσο θα τονωθεί η κατάσταση όμως, όταν η κρίση έχει φέρει τη μιζέρια και τη φτώχεια στον Έλληνα;» προσθέτει χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τους αλλοδαπούς, «είναι κυρίως Σέρβοι, Βούλγαροι, Σκοπιανοί με χαμηλά εισοδήματα, με αποτέλεσμα να μη διαχέεται χρήμα στην αγορά».
«Ο κόσμος έρχεται για μπάνιο, το χρήμα όμως είναι λιγοστό», αναφέρει ο κ. Δεληδημητρίου, ο οποίος τονίζει την ανάγκη για έξυπνες κινήσεις από τις επιχειρήσεις, ακόμη και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, όπως είναι η περαιτέρω μείωση των τιμών και η αύξηση των προσφορών, για παράδειγμα έκπτωση στις 4 - 5 διανυκτερεύσεις έναντι 6 - 7 που ήταν πέρυσι. 
Στη Χαλκιδική οι τιμές ξεκινούν από τα 5 ευρώ το άτομο και φτάνουν μέχρι και τα 9 ευρώ. Για τα παιδιά η χρέωση ξεκινά από τα 2,30 ευρώ και φτάνει τα 4,20 ευρώ, ενώ υπάρχουν και κάμπινγκ που δε χρεώνουν παιδιά μέχρι 5 χρόνων. Το ΙΧ κοστίζει από 2,80 ευρώ τη μέρα ενώ το τροχόσπιτο χρεώνεται από 7 ευρώ και πάνω και μια σκηνή από 5 - 6 ευρώ. Μεγάλες είναι οι αποκλίσεις στις τιμές για ρεύμα ή για ένα μπαγκαλόου. Η τιμή του ρεύματος ξεκινάει από το 1 ευρώ και φτάνει τα 4 ευρώ, ενώ για ένα μπαγκαλόου μπορεί να χρεώσουν μέχρι και 58 ευρώ.
Στα κάμπινγκ της Πιερίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν από 5 ώς και 7,50 ευρώ το άτομο, ενώ για το ΙΧ θα πρέπει να καταβάλουν από 3,50 μέχρι και 6 ευρώ τη μέρα. Για μια μεγάλη σκηνή θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι και 9 ευρώ, ενώ για ένα τροχόσπιτο ώς και 7,50 ευρώ. Το ρεύμα χρεώνεται μέχρι και 5 ευρώ, ενώ τα μπαγκαλόου από 20 ευρώ έως και 70 ευρώ! 

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013