Από το Blogger.

Επενδυτικό «τσεκ ιν» σε πεντάστερα ξενοδοχεία


Πολυτελή ξενοδοχεία που πωλούνται σε χαμηλές τιμές, βρίσκονται στο στόχαστρο των ξένων funds τα οποία εδώ και μήνες έχουν «στρατοπεδεύσει» στην Ελλάδα.
Μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες του κόσμου, η Carlton Group, που έχει υλοποιήσει συμφωνίες άνω των 100 δισ. ευρώ, διαθέτει ήδη γραφείο στη χώρα μας κι έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και παραθεριστικών συγκροτημάτων, καθώς εκτιμά ότι ο τομέας του τουρισμού θα αποφέρει τεράστια κέρδη στο μέλλον.
Με σκοπό τη διερεύνηση επενδυτικών ευκαιριών και εξαγορές εταιρειών, ακινήτων και ξενοδοχείων, έφτασε την προηγούμενη Δευτέρα στην Αθήνα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τομέα Hospitality του ομίλου, ο Τζον Μπράλοουερ. Η παρουσία του στην Ελλάδα προφανώς σχετίζεται με τα μαζικά «πωλητήρια» που έχουν βάλει δεκάδες ξενοδοχεία σε όλη την επικράτεια, μεταξύ αυτών και πολυτελείς μονάδες. Οι ιδιοκτήτες τους έχουν τεράστια «ανοίγματα» με δανειοδότηση που δεν μπορούν να καλύψουν και επιθυμούν είτε να πουλήσουν ολόκληρα τα ξενοδοχεία είτε να εντάξουν κάποιο fund στο μετοχικό κεφάλαιο με σκοπό τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπράλοουερ έμεινε στην Αθήνα για δύο ημέρες και είχε τουλάχιστον οκτώ σημαντικά ραντεβού με μεγάλους επιχειρηματίες από τον ξενοδοχειακό κλάδο και με πολύ γνωστά τραπεζικά στελέχη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συζητήσεις για μεγάλα deals βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Πρόκειται για ξενοδοχειακές μονάδες πέντε αστέρων σε όλη την Ελλάδα, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, οι οποίες πωλούνται και αυτή τη στιγμή γίνονται διαπραγματεύσεις για την τιμή τους. 

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013