Από το Blogger.








.

Νέα απόπειρα παραχώρησης της έκτασης στα Αφάντου της Ρόδου


«Σπάει» στα δύο ο νέος διαγωνισμός για τη μίσθωση του ακινήτου στα Αφάντου (φωτογραφία) της Ρόδου, που έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας καθώς επιχειρείται να αξιοποιηθεί εδώ και 35 χρόνια χωρίς επιτυχία.
Η μίσθωση του ακινήτου θα έχει διάρκεια 99 χρόνια και ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) την προσεχή εβδομάδα, μετά και το πρόσφατο ναυάγιο της προσπάθειας παραχώρησης (Μάιος).
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθούν δυο ξεχωριστοί διαγωνισμοί, ο πρώτος για την έκταση 1.500 στρεμμάτων που περιλαμβάνει και το γήπεδο γκολφ (450 στρ.) και ο δεύτερος για το υπόλοιπο παραθαλάσσιο τμήμα του ακινήτου που περιλαμβάνει ακτογραμμή επτά χιλιομέτρων. 
Όποιος βέβαια επενδυτής το θελήσει, μπορεί να υποβάλει προσφορές και για τις δυο περιοχές. Σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να προκηρύξει το νέο διαγωνισμό σε μια φάση, χωρίς δηλαδή να υπάρξει το στάδιο προεπιλογής υποψηφίων. Αντίθετα οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές από το πρώτο στάδιο.

Πηγή: www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 9 Ιουλίου 2013