Από το Blogger.








.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού



Το νέο πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης της χώρας παρουσιάζει το υπουργείο Τουρισμού, στο πολυνομοσχέδιο για τον τουρισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή, με τίτλο «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις».
Κύριος στόχος της νέας τουριστικής πολιτικής είναι η μετάβαση από το μαζικό τουρισμό σε έναν ποιοτικό, πολυθεματικό τουρισμό, οικονομικά αποδοτικότερο, που θα απευθύνεται σε κοινό με υψηλότερες απαιτήσεις και δεν αρκείται στο μοντέλο ήλιος και θάλασσα.
Στο νομοσχέδιο, ξεχωρίζει η εισαγωγή στην τουριστική ζωή της χώρας ενός νέου τουριστικού προϊόντος, των ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας (Condo Hotels), ρυθμίζοντας ταυτόχρονα τον τρόπο λειτουργίας τους, που όπως τονίζεται, δεν θα λειτουργούν ανταγωνιστικά με τις υπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά συμπληρωματικά.
Με στόχο την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, προτείνεται η εισαγωγή του θεσμού των ξενώνων φιλοξενίας νέων που θα πληρούν όλες τις σύγχρονες απαιτήσεις και προδιαγραφές.
Προβλέπεται, επίσης, διάταξη που αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ), ούτως ώστε η υποβολή δικαιολογητικών κλπ από τους ενδιαφερόμενους να γίνεται ηλεκτρονικά.
Για τα χιονοδρομικά κέντρα, το νομοσχέδιο εισάγει τη διοικητική διαδικασία οριοθέτησης των υφιστάμενων χιονοδρομικών κέντρων της χώρας, προκειμένου να διευκολυνθεί το πρόβλημα της αδειοδότησής τους.
Σε ό,τι αφορά την τουριστική εκπαίδευση, οι σχολές του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), πλέον θα υπάγονται στο υπουργείο Τουρισμού. 
Τέλος, ο αλιευτικός τουρισμός λαμβάνει σάρκα και οστά και αν πάρει το "πράσινο φως" από τη Βουλή, οι τουρίστες θα μπορούν να μυηθούν στην τέχνη του ψαρέματος στις ελληνικές θάλασσες.

Πηγή: www.skai.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013