Από το Blogger.








.

Αεροδρόμιο Καστελίου: Το Σεπτέμβριο η προκήρυξη του διαγωνισμού

Παλαιότερη μακέτα για το αεροδρόμιο στο Καστέλι
Μέσα στο Σεπτέμβριο προτίθεται το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το νέο διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου στο Καστέλι.
Το πρώτο βήμα προκειμένου να προχωρήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο, που θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης, κατά το πρότυπο του αεροδρομίου της Αθήνας, γίνεται με τη λειτουργία του κτηματολογικού γραφείου, το οποίο θα λειτουργήσει στο Καστέλι από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Το κτηματολογικό γραφείο θα αναλάβει την ταυτοποίηση των ακινήτων που θα απαλλοτριωθούν εν όψει της κατασκευής του νέου αεροδρομίου. 
Ο χώρος που θα απαλλοτριωθεί για το αεροδρόμιο θα είναι ο χώρος που απαιτείται για την κατασκευή διαδρόμου προσγειώσεων - απογειώσεων μήκους 3.800 μέτρων. Ωστόσο στα τεύχη δημοπράτησης θα προβλέπεται ότι θα μπορεί να κατασκευαστεί και να ξεκινήσει η λειτουργία του αεροδρομίου με διάδρομο απογείωσης - προσγείωσης μήκους 3,2 χιλιομέτρων.
Η προσαρμογή των στοιχείων του έργου και η δυνατότητα περιορισμού του αντικειμένου του κρίθηκαν απαραίτητες μετά την αποτυχία του προηγούμενου διαγωνισμού, αλλά και τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία οι οποίες καθιστούν πολύ δύσκολη τη χρηματοδότηση μεγάλων επενδυτικών σχεδίων.
Πάντως από την πλευρά του υπουργείου δεν αποκλείεται το επενδυτικό ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί να είναι τέτοιο που θα οδηγήσει σε κατασκευή εξαρχής του διαδρόμου των 3,8 χιλιομέτρων, ο οποίος θα επιτρέπει την προσγείωση όλων των τύπων αεροσκαφών.

Πηγή: www.euro2day.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013