Από το Blogger.

Ο Δήμος Χερσονήσου προσφέρει εικονική περιήγηση του προορισμού


Ένα πρωτότυπο όσο και εντυπωσιακό έργο ολοκλήρωσε πρόσφατα ο Δήμος Χερσονήσου, στο Ηράκλειο της Κρήτης, επιμελούμενος την οπτική απεικόνιση σε τεχνολογία εικονικής περιήγησης - virtual tour (360 μοίρες) - των κυριότερων σημείων ενδιαφέροντος του Δήμου (αρχαιολογικά σημεία, χωριά, εκκλησίες κτλ).
Η εικονική περιήγηση είναι μια σύνθεση πολλών φωτογραφιών οι οποίες με την κατάλληλη επεξεργασία και λογισμικό δημιουργούν μια εικόνα 360° x 360°. Οι φιλοξενούμενοι αποκτούν τη δυνατότητα να κινούν τον κέρσορα του ποντικιού προς όποια κατεύθυνση επιθυμούν να δουν καθώς επίσης να μετακινηθούν σε ένα γειτονικό χώρο, να κάνουν zoom σε κάποιο σημείο ενδιαφέροντος και γενικότερα να επισκέπτονται τους χώρους εικονικά όσες φορές επιθυμούν. Έρευνες έχουν δείξει ότι, προορισμοί οι οποίοι προσφέρουν εικονική περιήγηση δέχονται μεγαλύτερο αριθμό διαδικτυακών επισκεπτών και αναδεικνύουν καλύτερα τα σημεία ενδιαφέροντος τους.
Ο Δήμος Χερσονήσου έχει υλοποιήσει μέχρι στιγμής 73 διαφορετικές εικονικές περιηγήσεις που καλύπτουν όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου, όπως επίσης και όλες τις εμπειρίες που θα μπορούσε ένα φιλοξενούμενος να γευτεί (σπήλαια, παραλίες, εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι, ενυδρείο, φύση κτλ). Όλες οι εικονικές περιηγήσεις έχουν υλοποιηθεί πάνω σε χάρτες, ώστε να είναι εύκολο για τους χρήστες να βρίσκουν την κάθε περιήγηση. 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εικονικές περιηγήσεις του Δήμου Χερσονήσου: http://www.360cities.net/profile/hersonissos 

Πηγή: www.flashnews.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013