Από το Blogger.








.

Η Ελλάδα σταρ της φετινής τουριστικής περιόδου, σύμφωνα με ταξιδιωτικά γραφεία


«Η Ελλάδα είναι ο μεγάλος νικητής της καλοκαιρινής σεζόν», δηλώνει ο εκπρόσωπος της ταξιδιωτικής εταιρείας Thomas Cook, Ματίας Μπράντες και επισημαίνει ότι η χώρα έχει ανακάμψει από την κρίση της προηγούμενης χρονιάς και εμφανίζει ανοδικές τάσεις στον τουριστικό τομέα.
Η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σε άρθρο της για τον ελληνικό τουρισμό, αναφέρει ότι οι Γερμανοί ταξιδεύουν περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν. «Ο σταρ πάντως για φέτος είναι η Ελλάδα, που σε ορισμένα γραφεία πέτυχε αύξηση του τζίρου έως και 30%», σημειώνει η εφημερίδα και συμπληρώνει ότι οι ταραχές στην Αίγυπτο αποτρέπουν τους τουρίστες, οι οποίοι στρέφονται σε άλλους προορισμούς.
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει για φέτος η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την εταιρεία TUI. «Η Ισπανία εξακολουθεί να είναι η δημοφιλέστερη επιλογή και η Μαγιόρκα ο πλέον δημοφιλής προορισμός», δηλώνει η εκπρόσωπος της TUI, Άνια Μπράουν, ενώ η εκπρόσωπος της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής εταιρείας κρατήσεων της τελευταίας στιγμής l'tur Νίνα Μάγιερ, σημειώνει ότι «στο top-3 βρίσκονται η Μαγιόρκα, Ελλάδα και Τουρκία».
Η κατάσταση στην Τουρκία θεωρείται από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες λιγότερο δραματική από ό,τι στην Αίγυπτο. «Η Τουρκία εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Γερμανών τουριστών στη Μεσόγειο», δηλώνει ο κ. Μπράντες.

Πηγή: www.in.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013