Από το Blogger.








.

Ξένοι τουρίστες κατακλύζουν τα ξενοδοχεία στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς


Έως 100% αναμένεται να φθάσουν οι πληρότητες των ξενοδοχείων σε ορισμένους δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, λόγω της άφιξης μεγάλου αριθμού τουριστών από το εξωτερικό, τον προσεχή ενάμιση μήνα. 
Είναι τέτοια η δυναμική που εμφανίζει ο ελληνικός τουρισμός, σε ό,τι αφορά την εισερχόμενη κίνηση τη φετινή σεζόν, που πλέον οι εκπρόσωποι των φορέων του κλάδου ελπίζουν ότι μπορεί να ξεπεραστεί το εκτιμώμενο στην αρχή του χρόνου ρεκόρ των 17 εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών.
Στον αντίποδα, μειωμένη είναι η ταξιδιωτική κίνηση σε προορισμούς που δέχονται Έλληνες τουρίστες. 

Κέρκυρα: Οι πληρότητες των μεγάλων ξενοδοχείων για την αιχμή της σεζόν φθάνουν έως και 90%, ενώ των μικρότερων και των ενοικιαζόμενων δωματίων χαμηλότερα. 

Ηράκλειο: Στα περισσότερα ξενοδοχεία οι πληρότητες ξεπερνούν το 95% για την αιχμή της σεζόν, ενώ θετικά εξελίσσονται και για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Πρώτη αγορά για πρώτη φορά αναδείχθηκε τον Ιούνιο η ρωσική, η οποία ξεπέρασε σε αφίξεις τη γερμανική.

Χανιά: Έως τα τέλη Αυγούστου οι πληρότητες στα ξενοδοχεία θα κυμανθούν μεταξύ 80% και 100%, ενώ αυτή τη στιγμή κινούνται μεταξύ 70% και 80%. 

Κως: Από 95% έως 100% κινούνται οι πληρότητες των μονάδων για την αιχμή της περιόδου, ενώ θετικά εξελίσσονται οι κρατήσεις και για το Σεπτέμβριο. 

Xαλκιδική: Τα υψηλών κατηγοριών ξενοδοχεία κινούνται με πληρότητες 80% με 85%, ενώ τα καταλύματα με λίγα αστέρια στο 70% μέχρι στιγμής για τον επόμενο ενάμιση μήνα. Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα και για το Σεπτέμβριο, καθώς για το πρώτο δεκαήμερο οι πληρότητες αγγίζουν το 80%. 

Ζάκυνθος: Οι πληρότητες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων κινούνται στο 80%. Σταθερή δύναμη παραμένουν οι Βρετανοί τουρίστες, ενώ μεγάλη αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από ανατολικές χώρες και κυρίως από Ρωσία.

Κεφαλλονιά: Οι πληρότητες κινούνται μέχρι στιγμής μεταξύ 60% και 70%. Πρώτη αγορά είναι η βρετανική. 

Σαντορίνη: Για μια από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν όλων των εποχών, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις στη Σαντορίνη, κάνει λόγο ο δήμαρχος του νησιού Αναστάσιος - Νικόλαος Ζώρζος, ο οποίος εκτιμά ότι στην αιχμή της περιόδου η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νησιού θα κινηθεί μεταξύ 80% και 90%.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013