Από το Blogger.








.

Ξεκινά η τουριστική ανάκαμψη στην Αθήνα;


Ύστερα από μια τετραετία συνεχούς πτώσης στην κίνηση των ξενοδοχείων της Αθήνας φαίνεται πως σταθεροποιείται η κατάσταση και ήδη ο Μάιος έκλεισε με θετικό πρόσημο, ενώ ο Ιούνιος κινείται επίσης με αυξητικούς ρυθμούς.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής (ΕΞΑ-Α), Αλέξανδρος Βασιλικός, αναφέρει ότι: «Για πρώτη φορά μετά από 48 μήνες συνεχούς πτώσης της αγοράς φαίνεται πως ομαλοποιούνται οι κρατήσεις και μάλιστα καταγράφουν θετικό πρόσημο σε σχέση με πέρσι. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε καθώς χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη, ώστε να αλλάξει η άσχημη εικόνα της Αθήνας στο εξωτερικό».
Η Αθήνα αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΑ-Α, αποτελεί μια Value for Money πόλη, καθώς διαθέτει πάρα πολύ καλά ξενοδοχεία, ενώ από την άλλη μεριά οι τιμές των δωματίων τους κυμαίνονται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Ωστόσο ο κ. Βασιλικός τονίζει με έμφαση πως για να αποτελέσει πόλο έλξης για τους ξένους τουρίστες, είτε να γίνει city break πόλη η Αθήνα, θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις καθώς σε κανέναν ανταγωνιστικό προορισμό τα καταστήματα δεν είναι κλειστά τις Κυριακές, τα μουσεία δεν κλείνουν νωρίς το απόγευμα και βέβαια διαθέτουν πολλές αεροπορικές συνδέσεις. Η Αθήνα για να αναβιώσει τουριστικά και επιχειρηματικά θα πρέπει σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΑ-Α να αλλάξει αρκετά πράγματα και να λειτουργεί όπως οι υπόλοιποι ανταγωνιστικοί προορισμοί.
Φέτος για πρώτη φορά, σύμφωνα με τον κ. Βασιλικό, υπάρχει μεγάλη ζήτηση για συνέδρια με αρχή το 2014 και πιο έντονα για το 2015 γεγονός που προμηνύει πως είναι πολύ πιθανό να ανατραπεί πλήρως η πτωτική πορεία των συνεδρίων στην Αθήνα.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013