Από το Blogger.








.

Η επιστροφή των Γερμανών τουριστών


Τέλος στα συνεχόμενα αρνητικά σερί στις αφίξεις από τη Γερμανία μπήκε κατά τη φετινή σεζόν, καθώς παρά τις αρχικές επιφυλάξεις, οι προβλέψεις των Γερμανών tour operators για διψήφιο ποσοστό ανόδου στις κρατήσεις όχι μόνο επιβεβαιώθηκε, αλλά ξεπέρασε κάθε εκτίμηση.
Το Μάιο η αύξηση των εσόδων από τους Γερμανούς τουρίστες έφτασε το 68,5%, ενώ οι αφίξεις σημείωσαν άνοδο 72,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.
Σημειώνεται πως η αγορά της Γερμανίας ανέκαθεν αποτελούσε τη σημαντικότερη πηγή τουριστών για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς. Η συνεχιζόμενη όμως πτώση του αριθμού των Γερμανών επισκεπτών από το 2007 και η περσινή περαιτέρω μείωση στις αφίξεις κατά 5,3%, δεν άφηναν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για φέτος. Εντούτοις, πακέτα διακοπών για την Ελλάδα συνεχίζονταν να πωλούνται από τα γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία μέχρι και τα μέσα Ιουνίου, όταν πέρσι οι κρατήσεις για Ελλάδα είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί από το Μάρτιο.
Με θετικό πρόσημο κινούνται οι εισπράξεις από τη Γερμανία και στο πεντάμηνο Ιανουαρίου - Μαΐου σημείωσαν αύξηση κατά 36,4% και διαμορφώθηκαν στα 311 εκατ. ευρώ.  Αύξηση κατά 34,2% εμφανίζουν και οι αφίξεις.

Πηγή: www.capital.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013