Από το Blogger.








.

Αegean Airlines: Αύξηση 23% στην κίνηση από το εξωτερικό το δίμηνο Μάιος - Ιούνιος 2013


Σημαντική αύξηση στην επιβατική κίνηση του εξωτερικού προς την Ελλάδα παρουσίασε η αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines. H αύξηση για το πρώτο δίμηνο της τουριστικής περιόδου, το διάστημα Μάιος - Ιούνιος 2013, σε σύγκριση με το αντίστοιχο του 2012 είναι 23%, μεταφέροντας συνολικά 814.546 επιβάτες.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Aegean, η αύξηση αυτή είναι αποτέλεσμα των κινήσεων που πραγματοποιεί η εταιρεία για επέκταση του δικτύου της στο εξωτερικό με 32 νέα δρομολόγια, αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξης της δραστηριότητάς της από τις βάσεις που διατηρεί τόσο στην Αθήνα όσο και στα κύρια περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Ειδικότερα, σημαντική ανάπτυξη στην επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά το δίμηνο Μαΐου - Ιουνίου παρουσίασαν οι κύριες βάσεις με σημαντικό αριθμό αεροσκαφών ανά βάση, δηλ. της Αθήνας (15%), της Θεσσαλονίκης (23%), του Ηρακλείου (34%) και της Ρόδου (40%), όσο και οι βάσεις ενός αεροσκάφους, όπως της Κέρκυρας (19%), της Κω (νέα βάση 155%) και της Καλαμάτας (νέα βάση 274%), περιοχές από τις οποίες η εταιρεία παρουσίασε αυξημένη δραστηριότητα σε νέους προορισμούς.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013