Από το Blogger.








.

Αφιέρωμα της Independent στην Κεφαλλονιά


Μεγάλο αφιέρωμα για την Κεφαλλονιά και τις ιδιαίτερες γαστριμαργικές της χάρες, από τη βρετανική εφημερίδα Independent.
Η δημοσιογράφος ανακαλύπτει όλες τις ιδιαίτερες γωνιές του νησιού, όσον αφορά το φαγητό του, μιλάει με ενθουσιασμό για τα... ευρήματα της προτρέποντας τους Βρετανούς να ανακαλύψουν μια «άλλη» Ελλάδα.
«Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά σκεπτόμενοι ότι θα φάνε καταπληκτικά», γράφει η δημοσιογράφος Λίντα Κούκσον «αλλά αν οι προσδοκίες σας περιορίζονται σε ένα κομμάτι μουσακά και ένα μπολ χωριάτικης σαλάτας, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε ευχάριστα», σημειώνει.
Το άρθρο εστιάζει στην Κεφαλλονιά που «πάντοτε περηφανευόταν για τις κρυμμένες μαγικές γωνιές της», όπως λίμνες και σπηλιές, βουνά όπου φυτρώνουν ορχιδέες, ελεύθερα άλογα, κατσίκες στις ψηλές κορφές του βουνού του «και τώρα μπορεί να περηφανεύεται για μια εντυπωσιακή ποικιλία εκπληκτικών εστιατορίων και ταβερνών ανάμεσα στις όχι και τόσο γνωστές ατραξιόν της», αναφέρει το άρθρο.
Οι μάντολες που παίρνει μαζί της η κ. Κούκσον πίσω στην Βρετανία, θα φαγωθούν από τους φίλους της μέσα σε μια ημέρα, θα αποκαλύψει η δημοσιογράφος στο τέλος του άρθρου της, χορτάτη κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Πηγή: www.protothema.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013