Από το Blogger.








.

Olympic - Aegean κόβουν δρομολόγια για "χάρη" της Ε.Ε.


Σε αναπροσαρμογές δρομολογίων προχωρούν, Aegean Airlines και Olympic Air, με στόχο την άρση των αντιρρήσεων της Ε.Ε. για τυχόν δημιουργία μονοπωλιακών συνθηκών στην εγχώρια αγορά. 
Η Olympic Air κόβει, από τις 30 Σεπτεμβρίου, το δρομολόγιο Αθήνα - Ρόδος και από τις 14 Οκτωβρίου το Αθήνα - Θεσσαλονίκη και το Αθήνα - Ηράκλειο. 
Αντιστοίχως, η Aegean Airlines σταματά την Αλεξανδρούπολη (τέλη Σεπτεμβρίου) και την Κω (τέλη Οκτωβρίου), ενώ ακούγεται ότι ίσως επηρεαστεί το δρομολόγιο της Μυτιλήνης. 
Γενικότερα, οι δύο εταιρείες παραχωρούν «χωρητικότητα» σε τρίτες εταιρείες, προκειμένου να πείσουν την Ε.Ε. ότι δημιουργούν συνθήκες «απελευθέρωσης» της αγοράς. 
Επί του παρόντος, δεν φαίνεται ότι μπορούν να εισέλθουν δυναμικότερα η Astra Airlines από τη Θεσσαλονίκη και η Sky Express από την Κρήτη. Στον αντίποδα, επαρκή στόλο αεροσκαφών και οικονομική δυνατότητα έχουν εταιρείες, όπως η Ryanair και η Easyjet. 
Στις πτήσεις από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ρόδο, που εγκαταλείπει η Olympic Air, πετούσε πριν από λίγο καιρό και η Cyprus Airways. Η αποχώρηση της κυπριακής εταιρείας προκάλεσε πρόσθετο "πονοκέφαλο" σε Aegean και Olympic, αφού αποδυνάμωσε την επιχειρηματολογία τους. 

Πηγή: www.enet.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013