Από το Blogger.








.

Πριμ για τουριστικές επενδύσεις σε 27 νησιά


Ζεστό χρήμα 50 εκατ. ευρώ σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές για επενδύσεις που αφορούν μεταξύ άλλων σε αλιευτικό και καταδυτικό τουρισμό, διαδρομές με ιστιοπλοϊκά και παραδοσιακά μεζεδοπωλεία, φέρνει στην αγορά το πρόγραμμα Leader Αλιείας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πρόκειται για πρόγραμμα που αφορά συνολικά εννέα παράκτιες περιοχές και 27 μικρά και μεγάλα νησιά, από τις Μικρές Κυκλάδες μέχρι τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και επιδοτεί κατά 40% - 60% επενδύσεις που έχουν σχέση τόσο με την αλιεία, όπως οδικά λιμενικά έργα, όσο και ευρύτερα με την τοπική οικονομία: από ανάπλαση πλατειών και κατασκευή δρόμων μέχρι ανάπλαση ολόκληρων παραδοσιακών χωριών, πάρκων, δημιουργία μουσείων, αγορά παραδοσιακών στολών και μουσικών οργάνων.
Επιδοτεί επίσης την ίδρυση παραδοσιακών εστιατορίων, δράσεις καταδυτικού τουρισμού, τουριστικές κατοικίες και καταλύματα, χώρους αναψυχής σε βιολογικά αγροκτήματα, προβολή τοπικών βιολογικών προϊόντων, τουριστικές διαδρομές με ιστιοπλοϊκά σκάφη, εκθέσεις αγροτουρισμού, κ.ά.
Άμεσα και έμμεσα εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν συνολικά πάνω από 240.000 κάτοικοι σε 36 περιοχές της χώρας. Πρόκειται για Χαλκιδική, Κάλυμνο, Δυτική Ακτή Θερμαϊκού (Θεσσαλονίκη - Πιερία), Θάσο, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, τα 14 νησιά των Μικρών Κυκλάδων (Κουφονήσια, Σχοινούσσα, Ηρακλειά κ.ά), τμήματα των νομών Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας, Λέσβο, Λήμνο, Αγ. Ευστράτιο, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Εύβοια, Σκύρο, Σάμο, Ικαρία και Φούρνους. 

Πηγή: www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013