Από το Blogger.








.

Το μπαϊράμι θα φέρει στην Κω χιλιάδες Τούρκους


Αυξημένες είναι οι κρατήσεις για διακοπές που κάνουν Τούρκοι πολίτες για τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου. Οι κρατήσεις για ολιγοήμερες διακοπές γίνονται λόγω της έναρξης του εορτασμού για το Μπαϊράμι.
Το Μπαϊράμι θα ξεκινήσει στις 8 Αυγούστου και θα διαρκέσει έξι ημέρες. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για την περίοδο από τις 7 Αυγούστου έως και τις 12 Αυγούστου οι κρατήσεις Τούρκων για ολιγοήμερες διακοπές στη Ρόδο και στην Κω (φωτογραφία) είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Οι κρατήσεις αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης. Οι πιο ευκατάστατοι Τούρκοι θα κάνουν διακοπές με τα κότερά τους.
Γενικά οι Τούρκοι ως τουρίστες θεωρούνται από τους πιο «καλούς», καθώς σε κάθε τους έξοδο δαπανούν αρκετά χρήματα για φαγητό και αγορές.
Η Τουρκία ως τουριστική αγορά για τα Δωδεκάνησα, κάθε χρόνο τροφοδοτεί την όλη περιοχή με δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που πληρώνουν αδρά για να περάσουν μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς. Μάλιστα, φέτος ο αριθμός των Τούρκων τουριστών σε Δωδεκάνησα, Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη έχει ξεπεράσει κάθε άλλο προηγούμενο και τούτο οφείλεται σε τρεις βασικούς παράγοντες: Στην τακτική ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, στις νέες γραμμές για κρουαζιέρες στα λιμάνια των δύο πλευρών του Αιγαίου και στη μεγάλη διαφήμιση που κάνουν τα τουρκικά τουριστικά πρακτορεία της κάθε περιοχής (Σμύρνη, Μαρμαρίς, Κωνσταντινούπολη, Άδανα κ.λπ.). 

Πηγή: www.vimatisko.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013