Από το Blogger.

Άρωμα... Εμιράτων στη Σερβία


Να μετατρέψει το Βελιγράδι σε κέντρο αερομεταφορών στα Βαλκάνια θα επιδιώξει η Etihad, ο αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο οποίος υπέγραψε στην πρωτεύουσα της Σερβίας συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την κυβέρνηση της χώρας.
"Η Etihad δεν θα βρισκόταν εδώ εάν δεν πίστευε ότι η Air Serbia (ο νέος αερομεταφορέας της Σερβίας) θα έχει ένα συναρπαστικό μέλλον", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αραβικής εταιρείας Τζέιμς Χόγκαν.
Με τη συμφωνία, η Jat Airways μετονομάζεται σε Air Serbia και στόχος είναι η μετατροπή του Βελιγραδίου σε αεροπορικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. 
H Etihad έχει αναλύσει το ενδεχόμενο δημιουργίας μια ισχυρής βάσης στο Βελιγράδι και είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να αλλάξει τη Jat και να δημιουργήσει έναν αερομεταφορέα ηγετικό σε αυτόν τον τομέα, ανέφερε επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αραβικής εταιρείας.
Ο στόλος της Air Serbia θα ενισχυθεί με νέα αεροσκάφη και θα προστεθούν νέοι προορισμοί στο πρόγραμμα δρομολογίων - Άμπου Ντάμπι, Μελβούρνη, Σίδνεϊ και Σικάγο κ.ο.κ.
Αρχικά, η νέα εταιρεία θα προμηθευτεί δέκα νέα Airbus A319 και στόχος είναι η αντικατάστασή τους, μελλοντικά (σε 24 - 36 μήνες), με ακόμη νεότερα αεροσκάφη, τύπου Boeing 737.

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013