ΘΕΜΑΤΑ
- ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
- ΑΡΘΡΑ
- ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
- ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
- ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ - ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ - ΚΙΝΗΤΡΩΝ)
- ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
- ΕΡΕΥΝΕΣ - ΜΕΛΕΤΕΣ
- ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ - YACHTING)
- ΚΑΖΙΝΟ
- ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ - ΚΑΜΠΙΝΓΚΣ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ)
- ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ - CAR RENTAL - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ - ΚΤΕΛ - ΤΑΞΙ)
- ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
- ΞΕΝΑΓΟΙ
- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ (ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ - ΔΙΕΘΝΕΙΣ - ΚΥΠΡΟΣ)
- ΠΡΟΣΩΠΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
- ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - INTERNET ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ (ΑΦΙΞΕΙΣ - ΕΣΟΔΑ)
- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ
- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΟΤ
- EDITORIAL
- MARKETING - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ














Από το Blogger.








Καταρρέει η αγορά της εξοχικής κατοικίας
Εικόνα κατάρρευσης καταγράφεται στην αγορά της εξοχικής κατοικίας στην Κρήτη και τη Ρόδο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο φύλλο του Σαββάτου της εφημερίδας ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
Η μαζική ακύρωση συμφωνιών αγοράς εξοχικών σπιτιών και η μηδενική ζήτηση έχουν κυριολεκτικά δημιουργήσει κραχ στον τομέα των πωλήσεων της εξοχικής κατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ, τουλάχιστον τρεις κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη στον τομέα της εξοχικής κατοικίας ετοιμάζονται να βάλουν “λουκέτο”, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να πουλήσουν σπίτια. Παράλληλα, στη Ρόδο και την Κρήτη αναβάλλονται σχέδια κατασκευής παραθεριστικών χωριών και ξενοδοχείων. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία η πτώση των αγοραπωλησιών εξοχικών φτάνει το 40% - 50 % τους τελευταίους μήνες στην Κρήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ την προηγούμενη τριετία, Ρώσοι είχαν αγοράσει 800 παλαιά σπίτια και οικόπεδα, τώρα τηρούν στάση αναμονής.
Επιπλέον αρνητικές είναι οι προβλέψεις για τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που έχουν σχεδιαστεί, αλλά αναβάλλονται, όπως για παράδειγμα στον Όρμο Φανερωμένης και το Κάβο Πλάκο της Σητείας (130 και 26 εκατ. ευρώ αντίστοιχα), στο Ρέθυμνο (310 εκατ. ευρώ) και στα Μάταλα (200 εκατ. ευρώ).
Και στο νησί της Ρόδου μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων έχει μείνει στα χαρτιά ή ακόμα στα μπετά, καθώς πρόσφατα μεγάλη τράπεζα έκοψε τη χρηματοδότηση για τρία ξενοδοχεία από 18 έως 52 εκατ. ευρώ, ενώ εκατοντάδες σπίτια είναι απούλητα. Επίσης σε παραθαλάσσιες περιοχές υπάρχουν δεκάδες γιαπιά, άκτιστα εξοχικά αφού οι πωλήσεις έχουν πλέον παγώσει.
Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 31 Μαρτίου 2009