Από το Blogger.








.

Κλειστά ξενοδοχεία το Πάσχα

Κλειστά θα παραμείνουν τα περισσότερα ξενοδοχεία της χώρας το Πάσχα, μια και οι επιχειρηματίες δεν ρισκάρουν το κόστος να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους νωρίτερα, αφού τόσο η εποχή όσο και η οικονομική κρίση καθηλώνουν τη ζήτηση σε χαμηλά επίπεδα. Στη Ρόδο ανοιχτά θα είναι κυρίως τα ξενοδοχεία της πόλης που λειτουργούν όλο το χρόνο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Β. Μηναΐδης. Το εφετινό Πάσχα είναι πολύ νωρίς και παρ΄ όλο που «αναμένονται κάποια γκρουπ από Γαλλία, Αυστρία και Γερμανία» η τουριστική κίνηση από τις αγορές της Βρετανίας και της Ρωσίας θα αρχίσει να ενισχύεται μετά τις 20 Απριλίου. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε «η τουριστική περίοδος του Απριλίου έχει συρρικνωθεί κυρίως από την Αίγυπτο» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού και εξηγεί ότι μήνες όπως ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Οκτώβριος «χρειάζονται ενίσχυση».
Πολλά κενά στις κρατήσεις των ξενοδοχείων της πόλης παρουσιάζει η περίοδος του Πάσχα στην Κέρκυρα, δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Π. Μπράμος. Το γεγονός ότι οι αργίες είναι νωρίς επηρεάζει την κίνηση, ενώ και η κρίση στη χώρα επιτείνει το πρόβλημα, αφού το Πάσχα φιλοξενείται κυρίως ελληνική πελατεία.
Τα ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο το χρόνο στην πόλη και πολύ λίγα ακόμη θα είναι αυτά που θα λειτουργήσουν και στο Ηράκλειο, αναφέρει ο Ν. Λαμπρινός, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, αφού το ότι το Ορθόδοξο Πάσχα συμπίπτει με το Καθολικό δεν είναι επαρκής λόγος για να ανοίξουν νωρίτερα. Τα μισά ξενοδοχεία από πέρυσι (περίπου 20) θα ανοίξουν στη Χαλκιδική, δηλώνει ο Γ. Τάσιος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, συμπληρώνοντας ότι αυτό ήταν «προαποφασισμένο από το 2009». Η κίνηση από την ελληνική αγορά «είναι μηδενική», ενώ μικρή είναι και η ζήτηση από το εξωτερικό. Αντίστοιχα πολύ λίγα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου Χριστίνα Τετράδη, η οποία επισημαίνει ότι η περικοπή κατά 30% του επιδόματος αδείας και των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων θα επηρεάσει τις επιλογές των Ελλήνων το Πάσχα, παρ΄ όλο που το νησί αποτελεί δημοφιλή προορισμό.

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος – Τρίτη 9 Μαρτίου 2010