Από το Blogger.








.

Ξενοδοχεία Αττικής: Πτώση του τζίρου 50% από το 2008!



H τουριστική βιομηχανία στην περιοχή της πρωτεύουσας καταγράφει μεγάλη μείωση και το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται ως το χειρότερο μέσα στη θύελλα της κρίσης. Τα ξενοδοχεία της Αθήνας κυρίως αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής βλέπουν σημαντική πτώση στις αφίξεις, την πληρότητα και στο τζίρο, παρά τη σημαντική μείωση της μέσης τιμής των δωματίων.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Βασιλικό, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής, από το 2008 μέχρι σήμερα η πτώση του τζίρου έχει ξεπεράσει το 50% για τα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας.  
"Έχουμε μείνει πολύ πίσω σε θέματα αιχμής ή σε νέες αγορές. Για παράδειγμα, η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει συνεδριακό κέντρο", λέει ο κ. Βασιλικός. "Όσο για ακυρώσεις συνεδρίων υπήρξαν αρκετές κυρίως τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για εκδηλώσεις που προγραμματίζονται 2 - 3 χρόνια νωρίτερα και πλέον ουδείς ρισκάρει ως επιλογή την Αθήνα διότι ίσως δεν έχει συμμετοχές. Πρόσφατα ακυρώθηκε ένα ιατρικό συνέδριο που θα γινόταν το 2013 και τελικά επέλεξαν το Λίβερπουλ. Τώρα πλέον δεν πρόκειται για ακυρώσεις, αφού δεν προγραμματίζουν να έρθουν".

Πηγή: www.ethnos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012