Από το Blogger.








.

Ξενοδοχεία adults only και στην Ελλάδα



Παιδιά δεν τρέχουν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου παίζοντας κυνηγητό και ξεσηκώνοντας τους υπόλοιπους ενοίκους. Στις ξαπλώστρες κάθονται μόνο ενήλικοι, οι οποίοι απολαμβάνουν τον ήλιο, διαβάζοντας το βιβλίο τους... Μετά την Καραϊβική, το Μεξικό, τα Κανάρια Νησιά, τη Μάλτα αλλά και την Κύπρο, ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας προσφέρουν ήρεμες, απαλλαγμένες από τις παιδικές φωνές διακοπές στους τουρίστες. 
Τα "adults only" (μόνο για ενηλίκους) ξενοδοχεία, όπως είναι γνωστά και στο εξωτερικό, είναι η νέα μόδα στον τουρισμό. Ήδη στην ιστοσελίδα adults-only-holidays.com που φιγουράρουν τα ξενοδοχεία μόνο για ενηλίκους σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν και επτά μεγάλα ξενοδοχεία από την Ελλάδα. 
Είναι το πρώτο ξενοδοχείο αποκλειστικά για ενηλίκους στο νησί της Ρόδου. Το 2009 άρχισε να λειτουργεί κανονικά το Lindos Blu Hotel & Suites και μέχρι σήμερα έχει αρκετές διακρίσεις από τουριστικούς φορείς και μεγάλα ταξιδιωτικά δίκτυα, όπως το Trip Advisor. Όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου ήταν καιρός να υπάρξει εξειδίκευση και στον τουρισμό, καθώς το όλοι είναι ευπρόσδεκτοι είναι πλέον ξεπερασμένο, αφού άλλες ανάγκες έχει μία οικογένεια με μικρά παιδιά στις διακοπές της, άλλες ένα νεαρό ζευγάρι και άλλες μία παρέα... 
Από το 2005 το Apsenti στη Μύκονο απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε ζευγάρια, ωστόσο, όπως δηλώνει ο μάνατζερ του ξενοδοχείου Αποστόλης Ζουγανέλης, "επτά στα δέκα τηλεφωνήματα δεν έχουν να κάνουν με το προϊόν το οποίο πουλάμε. Αρκετοί είναι αυτοί που μας ρωτούν εάν μπορούν να έρθουν με τα παιδιά τους ή με την παρέα τους. Εμείς όμως δεχόμαστε μόνο ζευγάρια", εξηγεί. 

Πηγή: www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012