Από το Blogger.








.

Θεσσαλονίκη: Οι κήποι της Νέας Παραλίας πόλος έλξης για κατοίκους και τουρίστες

Μέχρι το Νοέμβριο του 2013 θα είναι έτοιμοι οι οκτώ κήποι που δημιουργούνται σε συνέχεια των πέντε κήπων που υπάρχουν σήμερα, στο τεράστιο, μήκους 5,5 χλμ. παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης. 
Ο συνολικός προϋπολογισμός φτάνει τα 20,5 εκατ. ευρώ και το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

1. Κήπος Αλέξανδρου
Τριάντα τρία σιντριβανάκια στο χώρο του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, εντυπωσιακοί φωτιστικοί ιστοί και καθιστικά στο χώρο που θα προκύψει από την ενοποίηση των κλειστών λόγω θάμνων πάρκων της περιοχής. 

2. Κήπος απογευματινού ήλιου



Ο λόφος δίπλα από το Μακεδονία Πάλας έχει σήμερα διαμορφωθεί, μόνο που το Σεπτέμβριο θα μειωθεί τόσο σε ύψος όσο και σε πλάτος. Ο λόφος διαμορφώνεται με διαδρομές περιπάτου, καθιστικά και φωτιστικά, ώστε οι επισκέπτες να απολαμβάνουν τη θέα. 

3. Κήπος άμμου
Μια παιδική χαρά, δύο γήπεδα τένις, αλλά και πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του κήπου. 

4. Κήπος ίσκιου
Πρόκειται για το παλιό Θεσσαλονίκη Παλλάς, δημοτικό αναψυκτήριο. Ο χώρος θα μετατραπεί σε κήπο, με τρόπο ώστε η χρήση του να έρχεται σε αρμονία με τη Νέα Παραλία.

5. Κήπος εποχών


Ένα φυσικό λιβάδι "σπαρμένο" με τη βλάστηση του ελληνικού τοπίου, με δάπεδο που στρώνεται με ξύλο. Σήμα κατατεθέν του πάρκου ένα μεγάλο αμφιθέατρο. 

6. Κήπος του Φωκά


Ένας παιδότοπος θα δεσπόζει στο χώρο, στον οποίο θα κυκλοφορεί κανείς χρησιμοποιώντας ξύλινους διαδρόμους.  

7. Κήπος Μεσογείου


Το παλιό σκέιτ παρκ για το οποίο υπήρχαν σκέψεις να παραμείνει, καθώς ίσως ήταν και η πρώτη τέτοια κατασκευή που έγινε στην Ελλάδα, καταστράφηκε και τη θέση του παίρνει ένα πάρκο για σκύλους.  

8. Κήπος γλυπτών


Ένα γλυπτό του Ποσειδώνα θα πάρει τη θέση του στο νησάκι που διαμορφώνεται εντός της λίμνης, έκτασης περίπου ενός στρέμματος, η οποία δημιουργείται στον Κήπο των γλυπτών. Στο χώρο δημιουργείται ένα ακόμη αναψυκτήριο. 

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 28 Αυγούστου 2012