Από το Blogger.








.

Κάθε λιμάνι και καημός...



Ανεπαρκή χαρακτηρίζουν τα περισσότερα λιμάνια οι πλοίαρχοι. Όπως λένε, στην ουσία πρόκειται για φυσικά αγκυροβόλια, που δημιουργήθηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα για να δέχονται καΐκια και πλέον - στην πλειοψηφία τους - δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να δεχτούν πλοία νέας τεχνολογίας. Οι σημερινές ανάγκες είναι για επιβατηγά πλοία 140 μέτρων, αλλά κι ακόμη μεγαλύτερων...
Η ανεπαρκής προστασία από τους ανέμους, τα αβαθή νερά που εμποδίζουν τους ελιγμούς, η ελλιπής σήμανση, αλλά και η έλλειψη προσκρουστήρων - για να μη χτυπούν τα πλοία πάνω στις προβλήτες - είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά λιμάνια, σύμφωνα με την έκθεση που συνέταξε - για το 2012 - η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού. 
Σύμφωνα με τον καπετάνιο του Blue Star Delos Δημήτρη Διονυσάτο, ο οποίος έχει εμπειρία 22 χρόνων στα πλοία, "οι ημιβελτιώσεις που κατά διαστήματα έχουν γίνει δεν έχουν λύσει τα προβλήματα, με συνέπεια, εκτός από τα λιμάνια του Πειραιά και της Σύρου, όλα τα άλλα...". 

Πηγή: www.tanea.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012