Από το Blogger.








.

Το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι του Πειραιά μπαίνει στην τελική ευθεία

Η μακέτα της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά. Το ψηλό κτήριο με τον πύργο ανάμεσα στα δύο
μπροστινά κτήρια θα μετατραπεί σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων

1774 αρχιτεκτονικά γραφεία από 88 χώρες του κόσμου έχουν παραλάβει το φάκελο για την προκήρυξη του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τη μετατροπή του παλαιού κτηρίου αποθήκης σιτηρών σε Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι του Πειραιά.
Στη συνέχεια όσα από τα γραφεία αποφασίσουν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα πρέπει να υποβάλουν τις μελέτες τους στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά (ΟΛΠ) ως τις 23 Οκτωβρίου και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Δεκέμβριο. 
Να σημειωθεί ότι η μετατροπή της αποθήκης σιτηρών σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων είναι μία μόνο από τις παρεμβάσεις πολιτισμού, που περιλαμβάνει η Πολιτιστική Ακτή Πειραιά. Σε ένα χώρο 180 στρ. που έχει παραχωρηθεί από τον ΟΛΠ πρόκειται να δημιουργηθούν μουσεία, θεματικά πάρκα και υπαίθριοι χώροι πολιτισμού και αναψυχής.  
Στο Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων θα συγκεντρωθεί ο αρχαιολογικός πλούτος που έχει ανασυρθεί από τη θάλασσα, καθώς όπως είναι γνωστό στις ελληνικές θάλασσες υπάρχουν χιλιάδες ναυάγια, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα... 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τρίτη 7 Αυγούστου 2012