Από το Blogger.








.

Τουρίστες από Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία και Βαλκάνια έκαναν φέτος την έκπληξη!


Στις last minute κρατήσεις (της τελευταίας στιγμής)  παρατηρείται έντονη "στροφή προς ανατολάς" σε ό,τι αφορά την προέλευση των ξένων επισκεπτών, με τους Δυτικοευρωπαίους να περιορίζονται αισθητά, τους Έλληνες να είναι "άφαντοι", ενώ την έκπληξη κάνει η τουρκική αγορά, που δίνει πολλές προοπτικές ανάπτυξης. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννη Ρέτσο, τουρίστες από Ρωσία, Ουκρανία και Βαλκάνια σημειώνουν σημαντική άνοδο και "προσπαθούν να μειώσουν τις απώλειες από τις παραδοσιακές αγορές".
Η κίνηση από Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία παρουσιάζει κάμψη για διαφορετικούς λόγους, καθώς στη γερμανική αγορά διατηρείται το αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα, ενώ η Βρετανία βιώνει επίσης ύφεση στην οικονομία της. Η αλλαγή της σύνθεσης στην πελατεία είναι ιδιαίτερα έντονη στη Βόρεια Ελλάδα και η οδική πρόσβαση βοηθά τους Βαλκάνιους να προσεγγίσουν τον προορισμό.  
"Πολύ μεγάλη προοπτική και θέληση για τουρισμό σε ελληνικούς προορισμούς δείχνει η τουρκική αγορά", τονίζει ο κ. Ρέτσος, αναφερόμενος στη μεγάλη αύξηση που παρατηρείται τόσο στα πέντε νησιά (Ρόδο, Κω, Σάμο, Χίο, Λέσβο) όπου εφαρμόζεται το πιλοτικό πρόγραμμα των θεωρήσεων εισόδου, στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε άλλους προορισμούς όπως η Μύκονος και υπογραμμίζει την ανάγκη να διευκολυνθεί η διαδικασία έκδοσης της βίζας, ειδικά στην Κωνσταντινούπολη, όπου έχει αναπτυχθεί μια μεσαία τάξη με υψηλή εισοδηματική δυνατότητα. 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012