Από το Blogger.








.

Χαλκιδική: Ουκρανοί, Ρώσοι και Βαλκάνιοι σώζουν την παρτίδα



Με πολύ υψηλές πληρότητες, οι οποίες άγγιξαν ακόμη και το 85% - 90% στα ξενοδοχεία άνω των 50 δωματίων και σημαντικό αριθμό τουριστών από το εξωτερικό κύλησε ο Αύγουστος για τη Χαλκιδική. 
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη Χαλκιδική είναι το γεγονός ότι μέχρι τις 20 του Σεπτέμβρη οι πληρότητες από τις προκρατήσεις κινούνται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. 
"Η εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου θύμισε τις παλιές καλές εποχές για τη Χαλκιδική. Στα ξενοδοχεία οι πληρότητες ήταν υψηλές, ενώ δούλεψαν και τα καταστήματα στις περιοχές με τους τουρίστες", ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος. 
Αν και ήταν ιδιαίτερα αισθητή η μείωση των τουριστών από την εγχώρια αγορά, αφού ξεπέρασε το 50%, σύμφωνα με τον κ. Τάσιο η απώλεια καλύφθηκε σε σημαντικό ποσοστό από τους ξένους. Ειδικότερα κατά 30% περισσότεροι Ουκρανοί επισκέφθηκαν φέτος τη Χαλκιδική, ενώ οι Ρώσοι τουρίστες εμφανίστηκαν αυξημένοι κατά περίπου 20%. Επίσης κατά 10% περισσότεροι Σέρβοι έκαναν φέτος τις διακοπές τους στη Χαλκιδική. 

Πηγή: www.agelioforos.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012