Από το Blogger.








.

Προτάσεις για τουριστική εκμετάλλευση παλαιών γραμμών εξετάζει ο ΟΣΕ



Προτάσεις για τουριστική εκμετάλλευση παλαιών γραμμών εξετάζει ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ). 
H γραμμή Αθηνών - Κορίνθου - Άργους - Ναυπλίου παρουσιάζει τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον, καθώς στην περιοχή υπάρχουν μοναδικά μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως οι Μυκήνες, η Τίρυνθα, η Ακρόπολη Άργους και η Επίδαυρος που κάθε χρόνο γίνονται πόλος έλξης εκατομμυρίων Ελλήνων και ξένων τουριστών. 
Στην Πελοπόννησο οι τουρίστες που καταφθάνουν οδικώς ή με κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο θα μπορούν να κάνουν το γύρο του Μοριά με τρένο, ξεκινώντας από την Ολυμπία, διασχίζοντας τις ακτές της Κυπαρισσίας, περνώντας από την Καλαμάτα, ταξιδεύοντας στην ορεινή Αρκαδία και καταλήγοντας στο λιμάνι του Ναυπλίου.
Στη Θεσσαλία, προτείνεται η διατήρηση και αξιοποίηση της πολιτιστικής, σιδηροδρομικής και βιομηχανικής κληρονομιάς της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα και η αναβάθμισή της σε μουσειακό - τουριστικό κέντρο για την ιστορία και τεχνολογία των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η σιδηροδρομική γραμμή Πλαταμώνα, η οποία δεν λειτουργεί, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα και είναι έντονο το αίτημα των τοπικών φορέων για την επαναλειτουργία της. Η παλαιά γραμμή Πλαταμώνα ανακηρύχθηκε ιστορικός τόπος με υπουργική απόφαση του 2002, τα κτήρια του σιδηροδρομικού σταθμού χαρακτηρίστηκαν μνημεία, όπως και η σήραγγα, οι γέφυρες και ο μηχανολογικός εξοπλισμός. 

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012