Από το Blogger.








.

Τροποποίηση του νόμου για τους εποχιακά εργαζόμενους ζητά το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου



Για "δραματικά προβλήματα" που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ρέθυμνο, κάνει λόγο ο πρόεδρος του τοπικού Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Νικολιδάκης, με αφορμή την επιστολή του Κέντρου προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, στην οποία ζητείται άμεση τροποποίηση του νόμου για τους εποχιακά εργαζόμενους.
Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου, κάθε άνεργος θα ελέγχεται σε βάθος τετραετίας για τα ημερομίσθια ανεργίας, που έχει λάβει. Αν στις 01/01/2013 έχει συμπληρώσει 450 ημερομίσθια επιδοτούμενης ανεργίας και από 01/01/2014, 400 ημερομίσθια, τότε αυτόματα σταματάει η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.
"Η τροποποίηση είναι επιτακτική, γιατί σε διαφορετική περίπτωση χιλιάδες εργαζόμενοι και του νομού θα μείνουν χωρίς εισόδημα κατά τη χειμερινή περίοδο…", αναφέρεται στην επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου.
Ο κ. Νικολιδάκης σημειώνει ότι στο Ρέθυμνο απασχολούνται 5.500 ξενοδοχοϋπάλληλοι και πως "η πολιτεία πρέπει να αντιληφθεί ότι εξαντλώντας την πλέον βαριά βιομηχανία που υπάρχει στην Κρήτη, αυτήν του τουρισμού, το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρει είναι το πλήγμα στην ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος".

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012