Από το Blogger.








.

Παγκόσμιος τουρισμός: Ένα δισ. τουρίστες μέχρι το τέλος του 2012



Σε καλό δρόμο για να "σπάσει" το φράγμα του ενός δισ. τουριστών μέχρι το τέλος του 2012 βρίσκεται ο παγκόσμιος τουρισμός, σημειώνοντας ρεκόρ το πρώτο εξάμηνο του έτους με 467 εκατ. ταξιδιώτες.
Όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), παρά τις ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία, η διεθνής ζήτηση δείχνει ανθεκτικότητα. Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2012 ο αριθμός των διεθνών τουριστών αυξήθηκε κατά 5%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. «Όπως πλησιάζουμε στο κομβικό σημείο του ενός δισ. χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι ο τομέας του τουρισμού υποστηρίζεται από επαρκείς εθνικές πολιτικές και ότι εργαζόμαστε για να μειώσουμε τα υπάρχοντα εμπόδια για την επέκταση του τομέα, όπως πολύπλοκες διαδικασίες βίζας, αυξημένη άμεση φορολογία ή περιορισμένη συνδεσιμότητα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΤ Ταλέμπ Ριφάι, κηρύσσοντας την έναρξη του Παγκόσμιου Τουριστικού Οικονομικού Φόρουμ στο Μακάο.
Η Ασία κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο με ποσοστό 8%, ενισχυμένη από την ανάκαμψη του εισερχόμενου και εξερχόμενου τουρισμού στην Ιαπωνία. Η Ευρώπη ενισχύθηκε κατά 4% παρά την οικονομική αστάθεια στην Ευρωζώνη, η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη παρουσίασαν άνοδο 7%, ενώ και η Δυτική Ευρώπη είχε άνοδο 5%. Αντίθετα στη Νότια και τη Μεσογειακή Ευρώπη η ζήτηση αυξήθηκε μόλις 1%, ύστερα από ένα πολύ δυνατό 2011 λόγω της μεγάλης αναταραχής στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. 

Πηγή: www.tovima.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012