Από το Blogger.








.

40 ακατοίκητα νησιά για τουριστική αξιοποίηση με μακροχρόνια ενοικίαση



Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει εντοπίσει 40 ακατοίκητα νησιά και βραχονησίδες, τα οποία θα μπορούσαν να ενοικιασθούν για ένα διάστημα έως 50 έτη και να αξιοποιηθούν ως τουριστικά θέρετρα, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ταμείου, Ανδρέας Ταπραντζής, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg.
Το ΤΑΙΠΕΔ είναι η εταιρεία του ελληνικού Δημοσίου που κατέχει περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Κράτους που έχει αποφασιστεί να αξιοποιηθούν ή να πουληθούν, μεταξύ άλλων και ακίνητα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). 
Ο κατάλογος περιλαμβάνει νησιά με έκταση από 500 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα έως 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν ως υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένα τουριστικά θέρετρα με ενοικίασή τους από 30 έως 50 έτη, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ.
Το Ταμείο εξέτασε 562 από τα 6.000 νησιά και νησάκια που εκτιμάται ότι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια. Η πώληση νησιών έχει αποκλεισθεί, δήλωσε ο κ. Ταπραντζής, επειδή τα έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο δεν θα ήταν μεγαλύτερα από τις συμφωνίες ενοικίασης και πρόσθεσε πως η Ελλάδα θα προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις αν τα νησιά αξιοποιηθούν για τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων. 

Πηγή: www.express.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012