Από το Blogger.








.

"Φεύγει" και η Air Berlin από την Ελλάδα;


"Πορεία εξόδου" από την ελληνική τουριστική αγορά από το 2013 και ειδικότερα από κάποια περιφερειακά αεροδρόμια, που έχουν όμως σημαντική κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο, όπως αυτό της Νέας Αγχιάλου στη Μαγνησία, έχει πάρει κατά πληροφορίες, η γερμανική αεροπορική εταιρεία Air Berlin.
Η εξέλιξη αυτή επιχειρείται να αποτραπεί, τουλάχιστον για τη Μαγνησία, με σχετικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας και τουριστικών πρακτόρων.
Η εταιρεία συνδέει τη Νέα Αγχίαλο με προορισμούς της Γερμανίας (Νυρεμβέργη, Βερολίνο, Ντίσελντορφ και Αμβούργο) και είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία, που είχε συνδεθεί το 2008, με το αεροδρόμιο αυτό της κεντρικής Ελλάδας. 
Ωστόσο ο μέσος όρος στις πληρότητες της εταιρείας φέτος ήταν στο 70% - 75% σε σχέση με το 80% - 85% της προηγούμενης χρονιάς. 
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας τονίζει ότι οι περσινές πληρότητες υπερέβαιναν το 80% παρά τις υψηλές τιμολογιακές πολιτικές, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το κόστος ενός μεμονωμένου εισιτηρίου ήταν άνω των 400 ευρώ, ενώ η Air Berlin θεωρείται low cost αεροπορική εταιρεία. Επιπλέον οι Γερμανοί τουρίστες στη χώρα μας είναι 10% - 15% λιγότεροι σε σχέση με πέρσι. 

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλέξης Σωτηρόπουλος - Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012